Geweldige spinaziestamppot

voor 2 personen

Ingrediënten:
- 800 gram stamppotaardappelen.
- 300 gram verse bladspinazie
- 125 ml crème fraîche
- teen knoflook, zoveel als je wilt
- peper, zoveel als je wilt
- zout, zoveel als je wilt
- olijfolie, een flinke scheut

Bereidingswijze:

Schil de aardappelen. Meestal ben ik daar veel te lui voor en koop ik aardappelen die al geschild en voorgekookt zijn. Ik hou niet van schillen en ik hou al helemaal niet van aardappels die zelfs na 30 minuten koken het nog vertikken om gaar te worden.

Wanneer de aardappels gaar dreigen te worden kan er begonnen worden met de spinazie te bereiden.
Zet een wok op hoog vuur en verwarm een scheut olijfolie met wat peper en zout en een teen knoflook. Wanneer dit goed heet is geworden, voeg je een flinke hand gewassen spinazie toe. Dit roerbak je tot het een flink stuk is geslonken. Voeg dan weer een hand spinazie toe tot, u snapt het al, alles in de wok zit.
Wok van het vuur nemen en spinazie in een vergiet doen.
Nu moet je proberen zoveel mogelijk vocht uit de spinazie te krijgen. Alleen afgieten is dus niet voldoende, u zult het er echt uit moeten persen. Ik gebruik hier altijd een grote soepopscheplepel voor. U zult merken dat het, ondanks de mishandeling, nog aardig wat vocht vasthoud. Dat is dan maar zo.

Indien de aardappels gaar zijn (indien u dit een beetje goed uitgekiend heeft, dan is dit tegelijk met de spinazie) giet u deze af en stampt u deze met de crème fraîche tot een prachtige puree.

Meng tenslotte de spinazie door de gestampte aardappelen.

Ik vind deze stamppot echt geweldig, vandaar dan dus ook de naam die ik er voor gekozen heb. Het lijkt ergens op boerenkoolstamppot alleen dan met een stukje meer pit en een andere bite.
En het mooie is, alles smaakt er goed bij. Een gehaktbal, klapstuk, karbonades, het maakt niet uit!

Tip:
Zorg wel dat u alles in één keer opeet want spinazie kan u behoorlijk ziek maken als u het na afkoelen weer opwarmt.
En stamp ook eens wat anders met crème fraîche. Zoals bijvoorbeeld zuurkoolstamppot. Je slipt waarschijnlijk wat sneller dicht, maar het is werkelijk erg lekker.

Geen opmerkingen: