Stinkpasta

voor 2 personen

Ingrediënten:
- tagliatelle genoeg voor 2 personen
- pijnboompitten, zoveel als je wilt
- blikje zalm
- peultjes, zoveel als je wilt
- kaas, jongbelegen of wat je in je koelkast hebt liggen en een beter idee vindt.
- kastanjechampignons
- ui, groot of klein, afhankelijk hoe erg je het vindt om uit je mond te stinken
- olijfolie
- miscuglio, gedroogde kruiden van OIL & vinegar, zoveel als je wilt. Stinkt!

Bereidingswijze:

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan op hoog vuur. Ze zijn klaar als ze er geroosterd uitzien. Zet deze apart weg tot je ze nodig hebt.

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. De pasta niet afgieten wanneer deze al dente is! Al doe je dit wel is het ook prima maar dan lopen er veel smaakstoffen van de pasta rechtstreeks je riool in.

Kook de peultjes nadat je ze hebt schoongemaakt. Kook ze niet te lang anders krijg je smaakloze vieze slappe dingen. Het beste is om ze maar een paar minuutjes te koken, zodat ze nog een beetje knapperig zijn.

Miscuglio kruiden in een bakje doen. Het hangt echt van je eigen smaak af hoeveel je van deze kruiden gebruikt. De smaak is behoorlijk en na het eten is de stank uit je mond onvermijdelijk.
De kruiden met een beetje warm water ongeveer 5 minuten laten wellen. Het is niet de bedoeling dat je de kruiden helemaal onder water zet. Er moet net genoeg water bij zitten zodat alles in de kruiden kan trekken. Voeg er olijfolie aan toe zodat je een soort pestosaus krijgt. De saus zo dun maken als je zelf wilt. Zelf voeg ik er flink wat olijfolie aan toe zodat het mooi mengt met de pasta. Een dikke drab mengt namelijk nooit zo lekker.

Ui in blokjes, stukjes of wat dan ook snijden, als het maar niet te klein wordt. En dit in een koekenpan met wat olijfolie bakken.

Snij de kastanjechampignons in plakjes, niet te dun, niet te dik. En bak deze met de ui mee. Alles niet al te lang bakken, anders ziet het er niet echt lekker meer uit en wordt het slapper dan dat je eigenlijk zou willen.

Open het blikje zalm. Voorzichtig met het dekseltje want na openen kan deze aan de randjes zomaar heel scherp zijn! Pluis alle graatjes en ruggengraten er tussen uit. Ook de grijze velletjes en delen die als zachte smurrie aanvoelen weggooien.

Pasta over 2 borden verdelen, eerlijk of oneerlijk. Meestal geef ik me zelf net ff meer.

Miscugliosaus door de pasta mengen. Dit gaat het makkelijkst met een vork.

Peultjes over de pasta verdelen. Niet klakkeloos op de borden deponeren, maar met een beetje aandacht mooi over de pasta rangschikken.

Uien en kastanjechampignons ook over de borden verdelen. Ook hier een beetje aandacht aan besteden.

De zalm kruimel je er een overheen. Het kan geen kwaad als je dit ook een beetje knap doet.

De kaas rasp je grof over de berg die je ondertussen hebt gecreëerd. Hoeveel en welke kaas je gebruikt moet je echt helemaal zelf weten. Maar ik vind een hele simpele jongbelegen kaas hier echt goed bij passen, omdat deze een vrij zachte smaak heeft. Een sterke smaak lijkt mij niet nodig aangezien de hele pasta toestand al gigantisch sterk smaakt.

En tenslotte strooi je de geroosterde pijnboompitten er nog over.


Ziet er vet goed uit zo’n bordje stinkpasta al zeg ik het zelf! En het smaakt echt fantastisch.

Tip:
Zorg dat je na het eten van deze heerlijkheid geen afspraken meer hebt!

Variatietip:
Voor de variatie kun je ook een keer in plaats van peultjes verse spinazie gebruiken. Deze bak je met de ui en de kastanjechampignons mee. Het gebruik van een wok in plaats van een koekenpan vind ik dan wel raadzaam, anders zul je zien dat het niet zo makkelijk omschept als je zou willen.

2 opmerkingen:

-- zei

Hoi,
Het lijkt me allemaal erg lekker, maar ook een beetje duur.
Dus dit word het niet elke week!

Anoniem zei

Duur? Daar heb ik eigenlijk nog niet echt over nagedacht eerlijk gezegd, maar nu ik dat wel gedaan heb vind ik het toch echt niet zo duur.. neem de stinkpasta bijvoorbeeld. de pasta kan makkelijk vervangen worden door een ander soort zoals spaghetti mocht dat goedkoper zijn. Pasta is pasta en pasta is niet duur. de olijfolie heeft iedereen wel standaard in huis neem ik aan, de pastastinkkruiden voor de saus die moet je inderdaad eerst aanschaffen maar is zeker niet voor eenmalig gebruik, voor een paar eurotjes kan je toch echt wel een keer of 15 of tenminste 10 x voor 2 man mee koken (geschat aantal) kan dus ook duurder denk ik. De zalm koop je in een blikje en als je die uit zo'n zielige supermarkt als mij haalt kost je dat 30 cent. De kastanjechampignons zijn net een beetje duurder dan gewone, scheelt niet zo veel. uien heeft iedereen wel in huis, en die kaas rasp je van de kaas die je ook voor je brood gebruikt. dan nog de pijnboompitten, een klein zakje kost je 2 euro en dat is genoeg voor een paar x. en dan tenslotte de peultjes, die zullen ook zo'n 2 euro kosten, maar als je ze in het goede seizoen koopt treft je ze waarschijnlijk goedkoper aan.... dus...ik heb toch zo'n gevoel dat het echt wel heel erg meevalt.. wij eten toch iedere dag heel behoorlijk, en zijn niet meer dan 50 euro per week kwijt voor al onze boodschappen.. nuja, soms zijn we wel wat meer kwijt. maar wat denk je, ga je het wel een keer proberen? :)