Appelgedrochten

Ingrediënten:
- 1 pakje bladerdeeg
- 3 (moes) appels
- bruine rozijnen, zo veel als je wilt
- kaneel, zo veel als je wilt
- kristalsuiker, zo veel als je wilt
- vanille-essence, niet al te veel

Bereidingswijze:

Schil de appels, en snij ze in kleine blokjes.

Doe de stukjes appel in een kom en daarbij doe je de rozijnen totdat je het genoeg vind.

Dan voeg je de kristalsuiker, de vanille-essence en de kaneel (naar smaak) toe. Dit geheel goed door elkaar mengen.

Je neemt een plakje bladerdeeg en je neemt een schepje van het appelmengsel, en dat doe je op het bladerdeeg. Dit vouw je zo goed mogelijk dicht wat waarschijnlijk voor geen meter wil lukken. Vergeet daarom niet dat dit recept appelgedrochten heet en het dus geen meter uitmaakt of het eindresultaat er mooi uitziet of niet. Zodra het tussen je kiezen beland ziet het er ook niet meer uit.

Dan bestrijk je het appelgedrocht met wat losgeklopt ei, en om het helemaal af te maken strooi je over het net bestreken appelgedrocht wat kristalsuiker.

Leg ze allemaal op een bakplaat die bekleed is met bakpapier en zet dit in een op 200 graden voor verwarmde oven. Na 30 minuten heb je heerlijke appelgedrochten. Pas wel op want als ze net uit de oven komen zijn de appelgedrochten loeiheet, dus even laten afkoelen is erg verstandig.

Geen opmerkingen: